GEVLEUGELDE TONEN
© gevleugeldetonen.nl 2018
DE DICHTERS
Home WHWH De Dichters Dementie Galerie Contact & Boekingen Publiekstonen Audio
De Dichters
Het gedicht 'Vrede' van André Leijssen vormde de basis  van de muzikale samenwerking tussen Wilmy en Wim.  André Leijssen schrijft gedichten om er iemand een plezier mee te doen. Hij laat zich vooral  inspireren door de  natuur bijvoorbeeld tijdens wandeltochten of struinen  door de Peel. Enkele van zijn gedichten zijn opgenomen in  de onlangs verschenen verhalen en gedichten bundel  'Onveranderd anders'. Een project van de stichting 'Toon  Hermans huizen'.
André Leijssen Jan Dael Wilmy van der Helm
De schrijver Jan Dael werd door Wilmy ontdekt tijdens het  lezen van een van zijn boeken. Hij schreef aanvankelijk  alleen voor zichzelf. In een later stadium deelde hij zijn  verhalen over o.a. dagelijkse gebeurtenissen in het gezin,  op het werk in de verslavingszorg via Facebook. De  ontroerende reacties van zijn Facebook vrienden zetten  hem aan tot het uitgeven van zijn werk. Bundels zijn o.a.:  'De tepelaffaire en andere dagelijkse gebeurtenissen' en 'Ik dicht je dat het gedrukt staat', waarin relaties en de  emoties die deze relaties met zich mee kunnen brengen  centraal staan.
Het schrijven zit Wilmy in de vingers en dat wederom heeft ze van haar moeder geërfd, die voor iedereen die bij haar  aanklopte met het verzoek om een gedicht, prachtige  verzen schreef. Wilmy schrijft graag over alledaagse dingen, vaak met een  vleugje humor en nog vaker met een sprankeltje diepgang. Tijdens haar werkzaamheden als lid van de redactie van de Elisabeth Kübler Ross stichting schreef ze eigen columns,  korte verhalen en interviews met gewone en ongewone  mensen. Daarin werden thema’s als verlies, verlangen,  levenswijsheid en spiritualiteit belicht. Het persoonlijk  interview met Willigis Jäger, benedictijn monnik, zen  meester en mysticus heeft haar verdere schrijfpad sterk  beïnvloed.
De Dichters
Gevleugelde Tonen
© gevleugeldetonen.nl 2018
DE DICHTERS
Site Menu
Het gedicht 'Vrede' van André  Leijssen vormde de basis van de  muzikale samenwerking tussen  Wilmy en Wim. André Leijssen  schrijft gedichten om er iemand een plezier mee te doen. Hij laat zich  vooral  inspireren door de natuur  bijvoorbeeld tijdens wandeltochten  of struinen door de Peel. Enkele van zijn gedichten zijn opgenomen in de  onlangs verschenen verhalen en gedichten bundel  'Onveranderd anders'. Een project van de stichting 'Toon  Hermans huizen'. De schrijver Jan Dael werd door  Wilmy ontdekt tijdens het lezen van  een van zijn boeken. Hij schreef  aanvankelijk alleen voor zichzelf. In  een later stadium deelde hij zijn  verhalen over o.a. dagelijkse  gebeurtenissen in het gezin, op het  werk in de verslavingszorg via  Facebook. De ontroerende reacties  van zijn Facebook vrienden zetten  hem aan tot het uitgeven van zijn werk. Bundels zijn o.a.: 'De tepelaffaire en andere dagelijkse  gebeurtenissen' en 'Ik dicht je dat het gedrukt staat',  waarin relaties en de emoties die deze relaties met zich  mee kunnen brengen centraal staan. Het schrijven zit Wilmy in de vingers en dat wederom heeft ze van haar  moeder geërfd, die voor iedereen  die bij haar aanklopte met het  verzoek om een gedicht, prachtige  verzen schreef. Wilmy schrijft graag over alledaagse dingen, vaak met een vleugje  humor en nog vaker met een  sprankeltje diepgang. Tijdens haar  werkzaamheden als lid van de redactie van de Elisabeth  Kübler Ross stichting schreef ze eigen columns, korte  verhalen en interviews met gewone en ongewone  mensen. Daarin werden thema’s als verlies, verlangen,  levenswijsheid en spiritualiteit belicht. Het persoonlijk  interview met Willigis Jäger, benedictijn monnik, zen  meester en mysticus heeft haar verdere schrijfpad sterk  beïnvloed.
De Dichters
André Leijssen Jan Dael Jan Dael